SexShop.ro

Platoon. 1986

Platoon-Plutonul.

4 premii şi 3 nominalizări Oscar, 3 premii şi o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Berlin.

Regia Oliver Stone.
Cu Tom Berenger.

Filmul reda povestea unui grup de soldati americani in timp ce patruleaza, lupta si isi pierd viata in razboiul din Vietnam, totul prin ochii unui tanar recrut. „Platoon“ este primul din cele 3 filme regizate de Oliver Stone despre razboiul din Vietnam. Inainte de filmari, toti actorii au trebuit sa reziste unui stagiu de 13 zile de pregatire intensiva.
Filmul a beneficiat de 8 nominalizari la Oscar, castigand 4 premii (Cel mai bun regizor, Cel mai bun montaj, Cel mai bun film si Cel mai bun sunet).

O curajoasa si emotionanta privire aruncata asupra vietilor soldatilor unui pluton american, in timp ce patruleaza, lupta si mor in junglele Vietnamului, vazuta din perspectiva unui tanar recrut. Atunci cand doi Sergenti veterani intra in conflict, cand unul dintre ei participa la masacrul unui sat intreg, tanarul trebuie sa faca fata unei crize morale, pus in fata unor confruntari atat cu ororile razboiului, cat si cu dualitatea omului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru o mai buna vizionare porniti filmul,dupa care apasati butonul pauza,asteptati cateva minute si reporniti

 

2011 ©  Copyright by Aventurile lui Habarnam |Powered by MrBonapart3 |