SexShop.ro

Stolen Kosovo

Stolen Kosovo.

Documentarul descrie situatia din Kosovo. In primul rand trece scurt in revista istoria zonei, urmata de conflictele din anii 1990 şi de bombardarea Serbiei de catre fortele NATO în 1999 si se termina cu situatia de dupa Razboiul din Kosovo. Documentarul se concentreaza asupra anilor 1990 în timpul regimului lui Slobodan Milosevich (Milošević), precum şi pe numeroase interviuri date de civilii sârbi şi, mai puţin, de soldaţii albanezi.
" Astazi regiunile Kosovo si Metohia, provinciile sarbe ocupate de NATO din 1999, apoi sub supraveghere ONU, sunt denumite pe scurt Kosovo ...

Martie 1999. Bombardamentul Serbiei a durat 78 de zile. S-au folosit peste 1.000 de rachete tip “Tomahawk”. Pagubele estimate se ridica la sute de miliarde de dolari americani. Sarbi au fost astfel pedepsiti pentru regimul lui Slobodan Milosevich care a sustinut sarbii din Croatia si Bosnia, iar spre final a luptat impotriva separatistilor albanezi din Kosovo. In desfasurarea campaniei contra lui Slobodan Milosevich, s-a inventat o noua conceptie, Orweliana – bombardamentul de timp umanitar ... "
"Se intampla pe 26 Martie 1999.Vecinii nostri au trecut pe la noi si din nefericire fiul meu se afla acasa. I-au spus: “Bob, hai sa muncesti cu noi la Cerna Hora”. In padure la Rugova au fost opriti de KLA(Armata de eliberare din Kosovo) si arestati. Au fost intrebati unde anume se deplaseaza. Au raspuns ca merg la lucru in Cerna Hora, iar reprezentantul KLA a replicat: “Veti lucra pentru noi!”.

Datorita faptului ca fiul nostru vorbea fluent albaneza, nu si-au dat seama ca este de fapt sarb. Ziua urmatoare, unul dintre vecinii nostri a mers la ei si le-a dezvaluit ca au printre ei un sarb …"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Pentru o mai buna vizionare porniti filmul,dupa care apasati butonul pauza,asteptati cateva minute si reporniti

 

2011 ©  Copyright by Aventurile lui Habarnam |Powered by MrBonapart3 |